› انجمن ها › معماری و انرژی › پایانامه های حوزه معماری و انرژی › دانشگاه هنر تهران › بررسی عملکرد حرارتی دیوارهای سبز در فصول سرد و گرم به تفکیک شب و روز در اقلیم شهر تهران
- این موضوع خالی است.
-
نویسندهنوشتهها
-
فروردین 26, 1399 در 11:04 #4408
بررسی عملکرد حرارتی دیوارهای سبز در فصول سرد و گرم به تفکیک شب و روز در اقلیم شهر تهران
Evaluation of Thermal Performance of Green Walls in Cold and Hot Seasons During Day and Night in Tehran City Climate
پدیدآور: سید داود غفاریان
استاد راهنما: دکتر مجتبی مهدوی نیا
استاد مشاور: مهندس مجید ضیایی
دانشگاه هنر تهران، 1397
چکیده:
استفاده از گیاهان و سطوح سبزینگی همواره بهعنوان راهحلی مناسب جهت مقابله با آلودگی و گرمایش جهانی مطرح بوده است. امروزه با گسترش شهرنشینی و افزایش تراکم در محیط¬های شهری امکان گسترش افقی فضاهای سبز با محدودیت جدی مواجه شده¬است. دیوارهای سبز با گسترش عمودی فضاهای سبز، امکان بهره¬مندی هرچه¬ بیشتر از فواید استفاده از گیاهان را فراهم می¬آورند. استفاده از دیوارهای سبز علاوه ¬بر مزیت¬هایی مانند زیبایی دیداری، کاهش آلودگی هوا، کاهش دما و افزایش رطوبت در محیط¬های شهری، می-تواند موجب کاهش بارهای سرمایشی و گرمایشی در ساختمان¬ها و درنتیجهی آن، کاهش استفاده از سوخت-های فسیلی گردد. دیوارهای سبز با استفاده از فرآیندهایی مانند سایه¬اندازی، عایق کنندگی حرارتی، سرمایش تبخیری و انسداد جریان باد موجب ایجاد کاهش در مصرف انرژی ساختمان می¬گردند.
برای بررسی عملکرد حرارتی نماهای سبز با محدودیت جدی در ابزارهای شبیه¬سازی معمولی مواجه هستیم، از این رو ناچار به تولید ابزار و استفاده از برنامه¬نویسی می¬¬باشیم. در پژوهش انجام شده مدل پیشبینی دمای سطوح توسط نرمافزار متلب نسخه¬ی R2017a تولید شد و با محاسبهی مصرف انرژی در نرم¬افزار ترنسیس نسخه¬ی 16.01.0003، به بررسی تأثیر جهت این سامانه، مشخصات پوستهی ساختمان و ویژگیهای سبزینگی در میزان بازدهی سامانه پرداخته شد. استفاده از سامانه¬های سبزینگی عمودی موجب کاهش نوسانات دمایی در دیوار می¬گردد. این سامانه¬ها در جبهه¬ی شرقی دارای بیشترین بازده و در جبهه¬ی جنوبی دارای کمترین بازدهی می¬باشند. نماهای سبز دوپوسته قادر هستند تا 9 درصد از مصرف انرژی ساختمان را کاهش دهند. این مقدار با در نظر گرفتن میزان استفاده از انرژی اولیه به مقادیر بالاتری می¬رسد. از میان مشخصات گیاهی، ضریب جذب، ضریب نشر و ضریب عبور بیشترین تأثیر را بر عملکرد سامانه داشتند. درآخر به¬منظور ساده¬سازی محاسبات، با بهرهگیری از نرمافزار دیزاین اکسپرت نسخه¬ی 7.0.0، فرمولهای تجربی جهت محاسبهی بار سرمایشی، گرمایشی و بار سالانهی ساختمان ارائه شد.کلمات کلیدی: دیوار سبز، نمای سبز، سامانه سبزینگی عمودی، عملکرد حرارتی.
دانلود فهرست مطالب
دانلود منابع مورد استفاده
برای دریافت فایل تمام متن پایان نامه، با ما تماس بگیرید.
-
نویسندهنوشتهها
- شما ابتدا باید وارد شوید.